Tietoa blogista

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Mail in a flipbook

Sain lisää inspiraatiota flipbookkeihin ja tällä kertaa myös vähän monimutkaisempiin sellaisiin. Askartelussa on parasta se, ettei ole sääntöjä. Kukaan ei voi sanoa sinulle, ettei tuo ole oikeanlainen kirje tai ei flipbookeja tehdä noin. Oon katsellut instagramista ja Youtubesta inspiroivia tutoriaaleja flipbookien tekoon, mutta tein silti näistä omanlaiseni ja niiden materiaalien puitteissa, mitä minulla on.

Ensimmäinen flipbook-muotoinen kirje lähti Unkariin Boglárkalle. Pohjana toimi taiteltu kuviopaperi ja jokaiseen sisällä olevaan taskuun tuli muutama kirjepaperi.
Innostukseni kasvaessa kävelin taas Suomalaiseen Kirjakauppaan ostamaan lisää die cut- kuvioita. Rakastan noita Shabby Chicin ihania die cut- settejä, niitä on niin moneen lähtöön... Romanttiset pastillin sävyt ovat ehdottomasti mieleeni!
Tähän minulla oli ainoastaan ajatuksena viedä tämä flipbook idea hieman pidemmälle ja saada pieni paketti aukeamaan monin kertaiseksi. En edes hirveästi luonnostellut mielikuvaani, sommitellut eri papereita vaan annoin idean kasvaa tehdessä. Toki aluksi pengoin läpi kaikki kuviopaperiarkkini, mikä olisi sopiva pohja aloitukseen sekä muutamia yhteensopivia papereita.
Valmis tuotos on siis kokonaisuudessaan pienempi kuin cd-levyn kansi! Tässä vielä kuvina, kuinka tuo flipbook avautuu.

Etu- ja takasivut
Muutamiin pieniin kirjekuoriin tulee sitten ne varsinaiset kirjepaperit sekä tuolla oikeassa yläkulmassa olevaan hakaseen myös. Tilaa on myös pienille ajatelmille tai mitä ikinä tuleekaan mieleen, sitten kun varsinaista kirjettä alan kirjoittamaan. Pohja on nyt valmis.


Instagram-tililtäni löytyy myös pieni flipbookin avaamisvideo, jos tahdotte käydä kurkkaamassa sen. Laskin, että sellainen pari tuntia meni tämän jälkimmäisen flipbookin suunnitteluun ja kokoamiseen.
Kyllä hätä keinot keksii! Näissä tilanteissa tajuaa, että jonkinlainen selfie-keppi olisikin ihan paikallaan, mutta kyllä laatikkokasa sekä maalarinteippi hoitavat homman ihan yhtä hyvin.

2 kommenttia:

  1. Super amazing!! Vie kyllä varmasti hirviästi aikaa valmistella kirje tuolla tavalla, mutta onhan se avian upea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo kyllähän itse koristeluunkin kuluu aikaa, mutta silloin tällöin on hauska tehdä kirjeet vähän eri tavalla!

      Poista

Thank you for your comment ~ I love my mail